Αδελφό ιστολόγιο

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Matala 2011 , Kalamaki , Condor !



Matala 2011 , Kalamaki , Condor ! from Paraglidecrete on Vimeo.
Ενα βίντεο απο τον φίλο τον Στέλιο απο τα Χανιά, που "τράβηξε" σαν επιβάτης διπλού με πιλότο τον Γιώργο. Η πτήση έγινε ανάμεσα στο Καλαμάκι με τον Κομό σε μια καινούρια, αμφιλεγόμενη, απογείωση που μας δίνει την δυνατότητα όμως να απογειωθούμε απο άμμο και με καλό κοντρόλ, κατευθείαν μπαίνουμε στο ανοδικό ρεύμα της πλαγιάς και απο εκεί ταξιδεύουμε μεχρι τον Κομό και πίσω. Το μονό INDOX που πετάει ειμαι εγώ!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Με τέτοια παρέα, πέταξα κι εγώ, μετά απο 9 Μήνες!

«Οι τοίχοι (ατυχήματα) υπάρχουν για να σταματούν τους ανθρώπους που δεν θέλουν κάτι αρκετά».
Προσπαθώ το αλεξίπτωτο να αρνηθώ, μα η σκέψη δε μ' αφήνει
γιατί μου φεύγει στα χωστά, κι έρχεται και το βρίχνει
 
 
 
 Από τότε που γεννήθηκα, όνειρα μόνο κάνω
γιατί το χτίζω τ' αύριο, σε μιαν ελπίδα πάνω
 
 
 
Στα παιδικα τα χρονια μου θα 'θελα να γυρισω
πως ειναι να 'σαι ξεγνοιαστος 'θελά να ξαναζησω.
 
 
 Εγώ κι αν κάνω όνειρα τα κάνω μπας και βγούνε
μήπως συβάσω τσι χαρές να ρθούνε να με βρούνε .

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Που πετάω στην Κρήτη (15) Φαλάσαρνα - Where I fly in Crete (15) Falasarna

   Συνεχίζω την περιγραφή των τοποθεσιών που πετάω στην Κρήτη με σκοπό να τις κάνω γνωστές σε Έλληνες και ξένους πιλότους, Δεκατηπέμπτη τοποθεσία είναι η Φαλάσαρνα.    
          Στο δυτικό άκρο του νομού Χανίων και σε απόσταση 59χλμ από την πόλη των Χανίων βρίσκεται η Φαλάσαρνα. Λιμάνι και αυτή της αρχαίας Πολυρρήνιας , ήταν ανεξάρτητη, έκοβε δικά της νομίσματα που απεικόνιζαν στην μια μεριά το κεφάλι μιας γυναίκας και στην άλλη μεριά την λέξη ΦΑ ανάμεσα σε μια τρίαινα. Χάρη στην μεγάλη ασφάλεια του λιμανιού και στο απόρθητο φρούριο της έγινε σπουδαίο εμπορικό και ναυτικό κέντρο. Η είσοδος της πόλης ήταν από την θάλασσα. Ήταν κτισμένη σε επίπεδα όπως μαρτυρούν τα τείχη που έχουν σωθεί μέχρι σήμερα. Σήμερα το λιμάνι και η διώρυγα απέχουν 100 μέτρα από την θάλασσα, γιατί έχει ανυψωθεί η παραλία.
Ο αρχαίος θρόνος κοντά στο αξιοθέατο στη Φαλάσαρνα

         Η παραλία της Φαλάσαρνας θεωρείται από τις ομορφότερες της Κρήτης με ψιλή άμμο και μήκος 3χλμ. Η θέση της στο δυτικό άκρο της Κρήτης την βοηθά να έχει το ωραιότερο ίσως ηλιοβασίλεμα .
Σε απόσταση περίπου 170 χιλιομέτρων από το Καλαμάκι ΧΑΡΤΗΣ

http://www.sky.gr/leonardo

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Φωτογραφίες του Χάρη Χριστόπουλου

 Ο Χάρης Χριστόπουλος απο το Paramotor.gr επισκεύτηκε το Καλαμάκι, πέταξε μαζί με άλλους Κρητικούς αλεξιπτωτιστές και έβγαλε καταπληκτικές φωτογραφίες. Τις είδαμε στην σελίδα του http://www.paramotor.gr/forumParamotor/viewtopic.php?t=1290







Περισσότερες φωτογραφίες απο τον Χάρη εδώ: http://www.flickr.com/photos/57958809@N08/5840213320/in/set-72157626852542101/lightbox/

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ

Το μοντελοδρομιο Ανωπόλεως βρίσκετε στην θέση Koπσά (νότια της σχολης τουριστικών επαγγελμάτων - λίγα μόλις μετρα από την Εκκλησια του προφήτη Ηλία )

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργη

     Αύριο Σάββατο 11-6-2011 θα γίνει, στο χωριό του Θρόνος Αμαρίου, το ετήσιο μνυμόσυνο στην μνήμη του φίλου μας Γιώργη Παπουτσάκη, που πλήρωσε με την ζωή του την αγάπη του να πετάει στον ουρανό.
http://www.sky.gr/forum 

Καρφί είναι ο πόνος στην καρδιά
και θα καρφώνει πάντα,
Γιώργη φίλε μας αλεξιπτωτιστή
σε χάσαμε για πάντα.