Αδελφό ιστολόγιο

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το Γκράντ κάνυον της νότιας Κρήτης

       Μετά από 4 χρόνια κατάφερα να ξαναπετάξω στα Μακρυμαλιανά, ειναι μια περιοχή ανάμεσα στον Κόκκινο Πύργο και την Αγία Γαλήνη στην νότια Κρήτη.
         Το μέρος είναι πολύ όμορφο και αρκετά κατάλληλο για πτήση, αν εξαιρέσουμε την απογείωση, που ειναι ενα θέμα. Μπορούμε να απογειωθούμε απο την παραλία που φαίνεται στην φωτογραφία, χρειάζεται πολύ καλό καντρόλ και υπομονή γιατί στην αρχή το ύψος είναι πολύ λίγο.
         Αν τα καταφέρουμε και κρατηθούμε στην αρχή, μετά όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία είναι όλο και πιο εύκολο καθώς το λοφάκι ανεβαίνει. Τα πρώτα 20 μέτρα είναι τα δύσκολα, μετά τα 40 με 50 είναι πια εύκολο να κρατηθείς και λίγο πιο μακριά από την πλαγιά.
       Από εδώ και πιο δυτικά τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, αλλά και πάλι θέλει προσοχή στα πολλά ρέματα-φαράγγια που υπάρχουν και θα πρέπει να τα περάσουμε ανοικτά.



    Θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη ότι η παραλία από κάτω είναι αρκετά μικρή και όταν έχει μεγάλα κύματα η θάλασσα, τότε που κάνει για πτήση δηλαδή, σχεδόν εξαφανίζεται!



    Η θέα βέβαια είναι εκπληκτική, σε αποζημιώνει πραγματικά για την προσπάθεια. Μετά που θα φτάσουμε στην ψηλή πλαγιά, παραπάνω απο200 μέτρα, η πτήση είναι τόσο εύκολη και άνετη που πετάει και αρχάριος.

     Το μέρος είναι αρκετά κατάλληλο και για πεζοπορία, για βόλτα από την θάλασσα με βάρκα, αλλά πάνω από όλα όταν το πετάξεις και το δεις από τον αέρα.....!!!

http://www.sky.gr/leonardo/flight/40182